Ημέρα #316 Vina Ardanza Reserva 2015 – La Rioja Alta

Vina Ardanza Reserva 2015 – La Rioja Alta

Πριν λίγες μέρες με εξαιρετική παρέα σε γνωστό στέκι κρεατικών ηδονών και απολαύσεων εκτός Αθηνών -καλά, καλά, μη με πιέζετε, με τη Βάλια και το Δημήτρη στο Εβίβα- είχαμε την ευκαιρία να πιούμε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες αυτό το ποίημα. Γιατί σε κάποιες φιάλες αξίζει αυτός ο χαρακτηρισμός για μια σειρά από λόγους. Καλοφτιαγμένο, κομψό, value for money απ’ τα λίγα, παραδοσιακό και μοντέρνο συγχρόνως, αξέχαστο. Ένα μεσημέρι Σαββάτου απροετοίμαστο. Τα είπαμε στις 11 το πρωί και στις 3 το μεσημέρι τρώγαμε.  Έτσι όμως δε δημιουργούνται κάποια από τα καλύτερα σκηνικά με τους φίλους μας;


ΠαραγωγόςLa Rioja Alta
Ποικιλιακή Σύνθεση78% Tempranillo, 22% Garnacha
ΠροέλευσηRioja, Ισπανία
Vintage2015

Tasting Notes: Βαθύ φανταχτερό κόκκινο με γκρενά αποχρώσεις, 78% Tempranillo, 22% Garnacha. Στη μύτη κεράσι, βανίλια, κανέλλα και καπνός σε αγαστή συνεργασία. Στο στόμα βγαίνουν μαζί με το βύσσινο κι άλλα μπαχάρια, όπως γαρύφαλλο, πιπέρι και γλυκόριζα, σοκολάτα και μια αίσθηση καραμέλας, ίσως από το βαρέλι. Μεσαίο σώμα, σοβαρές και ισορροπημένες τανίνες, υψηλή οξύτητα. Πολύπλοκο, έντονο και ξεχωριστό αλλά με μια απίθανη κομψότητα. Μακρά επίγευση. Έχει πολλά χρόνια ζωής μπροστά του.

Wine Rating

🍷🍷 Oh, Wow!


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.