Ημέρα #321 Pinot Noir 2020 Sonoma County – Williams Selyem

Pinot Noir 2020 Sonoma County – Williams Selyem

Όταν βρίσκεσαι στην Αμερική, δοκιμάζεις αμερικανικά κρασιά. Γνωστός κανόνας, μιας και πολλά από αυτά δε φθάνουν ποτέ στην Ελλάδα. Ή φθάνουν σε τιμές απλησίαστες. Στο Σαν Φρανσίσκο λοιπόν η οινική σκηνή της πόλης θεριεύει κάθε μέρα. Το Union Larder ήταν ένα από τα wine bars, που θα μας μείνουν αλησμόνητα. Θέλεις για τον υπέροχο χώρο, για τη φανταστική μπάρα, για τη sommelier, η οποία μας εντυπωσίασε με τις γνώσεις της, για τα εξαιρετικά αλλαντικά που δοκιμάσαμε. Ή μήπως τελικά για αυτό το καλιφορνέζικο pinot noir του ονείρου;


ΠαραγωγόςWilliams Selyem
Ποικιλιακή ΣύνθεσηPinot Noir
ΠροέλευσηSonoma County, California
Vintage2020

Tasting Notes: Βαθύ κόκκινο pinot noir από τη Sonoma County. Στη μύτη έκρηξη κόκκινων φρούτων με τη φράουλα και τα σμέουρα να κερδίζουν τις εντυπώσεις ενώ ακολουθεί μια ευγενής νότα ροδοπέταλων. Στο στόμα το κεράσι κάνει αισθητή την παρουσία του και στη συνέχεια κάνουν εμφάνιση με τη σειρά η σοκολάτα, το γαρύφαλλο, μια ελαφριά βοτανικότητα -ίσως φασκόμηλο- και μια δόση απίθανο περγαμόντο. Μεσαίο σώμα, στρογγυλές τανίνες, λαμπερή οξύτητα, αρωματική πολυπλοκότητα. Ένα κρασί εκφραστικό, αρμονικό, ζωηρό και κομψό συνάμα. Μας έμεινε αξέχαστο.

Wine Rating

🍷🍷🍷 Life Changing


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.