Ημέρα #33- M Barrique – Merlot & Μούχταρο

Κτήμα Σαμαρτζή – M Barrique – Merlot & Μούχταρο 2017

Υπάρχουν κάποια βράδια που δε θέλεις να ανοίξεις μια επική φιάλη. Θέλεις ένα καλό κρασί να συνοδεύσει ένα πλατό τυριών. Να καθίσεις μπροστά στην τηλεόραση και να δεις δύο ταινίες James Bond. Αυτά τα βράδια ψάχνεις ένα κρασί που δε θα σου βάλει δύσκολα αλλά δε θα σε απογοητεύσει. Ένα κρασί ισορροπημένο, γεμάτο αλλά όχι βαρύ.  Ένα κρασί που δε θα χαθεί στη λήθη σαν ακόμα ένα bond girl. Ένα κρασί σαν τον Q. Διακριτικό αλλά παρών και ικανό να σώσει την παρτίδα. Ένα τέτοιο κρασί είναι το M Barrique του κτήματος Σαμαρτζή. Ένα κρασί πιστός σύντροφος.


ΠαραγωγόςΚτήμα Σαμαρτζή
Ποικιλιακή ΣύνθεσηMerlot, Μούχταρο
ΠροέλευσηΚοιλάδα των Μουσών, Βοιωτία
Vintage2017

Tasting Notes: Κρασί με ανοιχτό κόκκινο χρώμα. Μύτη μέτριας έντασης με κεράσι και βύσσινο, καπνό και σοκολάτα. Μέτριο σώμα και μέτρια επίγευση. Η οξύτητα είναι διακριτική αλλά σε καμία περίπτωση δεν απουσιάζει. Οι τανίνες είναι στρόγγυλες και μακριές. Το βαρέλι έχει ενσωματωθεί σωστά και έχει αφήσει μόνο θετικά στοιχεία. Η ισορροπία ανάμεσα στις δύο ποικιλίες (Merlot & Μούχταρο) είναι υποδειγματική.

Wine Rating

🍷 I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε ετικέτα και κατά πόσο απολαύσαμε το κρασί τη στιγμή της δοκιμής.