Ημέρα #34- Σαββατιανό Άωτον 2019

Οινοποιείο Άωτον – Σαββατιανό 2019

Το σκηνικό είναι ιδανικό. Ηλιόλουστο χειμερινό μεσημέρι, σε ένα εξοχικό λίγο έξω από τη Βασιλίτσα. Η παρέα έχει μαζευτεί μετά από καιρό, από βορρά και νότο. Τα κρασιά που έχουν συγκεντρωθεί μπορούν να χαρακτηριστούν σπουδαία. Όπως λοιπόν ένα ταξίδι χιλίων μιλίων ξεκινά με το πρώτο βήμα, έτσι και το επικό μας τριήμερο ξεκίνησε με το άνοιγμα της πρώτης φιάλης. Δύσκολη επιλογή. Εκτός και αν υπάρχει ένα Σαββατιανό από το οινοποιείο Άωτον. I can’t wait να σας πω και τη συνέχεια.


ΠαραγωγόςΟινοποιείο Άωτον
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΣαββατιανό
ΠροέλευσηΑττική
Vintage2019

Tasting Notes: Το χρώμα του είναι βαθύ χρυσαφένιο. Στη μύτη αρώματα εσπεριδοειδών και μια μικρή αίσθηση οξείδωσης. Το σώμα του είναι στιβαρό δείχνοντας τους 10 μήνες που πέρασε στις οινολάσπες του. Η οξύτητά του δένει άψογα τη βουτυράτη του επίγευση.

Wine Rating

🍷 I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε ετικέτα και κατά πόσο απολαύσαμε το κρασί τη στιγμή της δοκιμής.