Ημέρα #35- 8 Moschopolis 2019

Οινοποιείο Μοσχόπολις – 8 2019

Όλοι έχουμε κάποιες φιάλες στο νου μας που τις θεωρούμε υπέροχους μπαλαντέρ ολοχρονίς. Για μένα το 8 του κτήματος Μοσχόπολις είναι ακριβώς αυτό. Πηγαίνει με όλα και με όλους. Με ή χωρίς φαγητό, αν και με φαγητό διαπρέπει ένα τέτοιο γαστρονομικό ροζέ. Για εμάς που θα βγάλουμε πάντα ένα τυράκι κι ένα αλλαντικό (καλά, τέσσερα από κάθε είδος) για να τσιμπήσουμε με τους δυο φίλους που θα έρθουν εκτάκτως, το 8 αποτελεί εύκολη και ταχύτατη λύση. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Τελειώνει εξίσου εύκολα, λέτε; Γι’ αυτό υπάρχουν οι magnum φιάλες!


ΠαραγωγόςΟινοποιείο Moschopolis
Ποικιλιακή ΣύνθεσηSyrah, Ξινόμαυρο
ΠροέλευσηΜονοπήγαδο, Θεσσαλονίκη
Vintage2019

Tasting Notes:  Ένα πολύπλοκο ροζέ κρασί από blend syrah και ξινόμαυρου, με το 8 να συμβολίζει τους μήνες παραμονής του κρασιού σε καινούργια και παλιά βαρέλια. Ένα ισορροπημένο βελούδινο στόμα, φρουτένιο με λίγο τριανταφυλλάκι στο πίσω μέρος και νότες καραμέλας, με ζωντανή οξύτητα και σοβαρή επίγευση.

Wine Rating

🍷 I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε ετικέτα και κατά πόσο απολαύσαμε το κρασί τη στιγμή της δοκιμής.