Ημέρα #38- XinomavRAW – Oenops 2020

Oenops Wines -XinomavRAW 2020

Oenops Wines -XinomavRAW 2020

Δε θυμάμαι πότε ήταν η πρώτη φορά που δοκιμάσαμε το Xinomavraw του Νίκου Καρατζά, ούτε πόσες φορές έκτοτε το έχω διαλέξει. Θυμάμαι όμως σίγουρα την τελευταία φορά που το ήπιαμε στο σπίτι μας. Μια βραδιά με χειροποίητες πίτσες από το αγόρι, που για χατίρι μου συχνά πυκνά παριστάνει τον Ναπολιτάνο pizzaiolo. Μια βραδιά που μια κλασική φινετσάτη μαργαρίτα και μια νόστιμη ελαφρώς πικάντικη πεπερονάτη με φίνα σπιτική σάλτσα τομάτας ταίριαξαν άψογα με το raw ξινόμαυρο του οινοποιείου Oenops.


ΠαραγωγόςOenops Wines
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΞινόμαυρο
ΠροέλευσηΔράμα
Vintage2020

Tasting Notes:  Ένα λαμπερό ρουμπινί κρασί, με ευωδιαστά κόκκινα φρούτα στη μύτη που πλαισιώνονται από ήπια βοτανικότητα με τη λεβάντα να ξεχωρίζει. Ένα ζουμερό κρασί με την τομάτα και μια υπέροχη ήπια πιπεράτη νότα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ανάμεσα στα κεράσια. Το σώμα του είναι μέτριο, η οξύτητά του σοβαρή και οι τανίνες κομψές. Το Xinomavraw είναι κρασί ήπιας παρέμβασης, είναι αφιλτράριστο και δεν περιέχει θειώδη.

Wine Rating

🍷 I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε ετικέτα και κατά πόσο απολαύσαμε το κρασί τη στιγμή της δοκιμής.