Ημέρα #361 Tignanello 2017 Marchesi Antinori

Tignanello 2017 Marchesi Antinori

Μπορεί να μην ήμασταν στα περιώνυμα rolling hills της Τοσκάνης (hold my sangiovese for that one) και συγκεκριμένα στην καρδιά του Chianti Classico, όμως ήμασταν όλοι μαζί το βράδυ των Χριστουγέννων στο σπίτι της Ελένης και του Γιώργου για να γιορτάσουμε με βρωμερά τυριά και υπέροχα κρασιά. Ανοίχθηκαν αληθινά διαμάντια, ελληνικά και διεθνή. Γελάσαμε, τσουγκρίσαμε, ενθουσιαστήκαμε (ξανά) με την τυροκομική παράδοση της Γαλλίας, σχεδιάσαμε ταξίδια μακρινά και κοντινά, ανακινήσαμε κρασιά και μνήμες. Τι είναι οι στιγμές, αν δεν είναι οι δικοί μας άνθρωποι;


ΠαραγωγόςMarchesi Antinori
Ποικιλιακή Σύνθεση80% Sangiovese, 15% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
ΠροέλευσηΤοσκάνη, Ιταλία
Vintage2017

Tasting Notes: Βαθύ ρουμπινί κόκκινο, από τα φημισμένα αμπελοτόπια της Tenuta Tignanello της αυτοκρατορίας Antinori. Στη μύτη βγαίνουν πρώτα ζουμερά ώριμα φρούτα, όπως το βύσσινο και το κεράσι, το γαρύφαλλο και μια γλυκιά αίσθηση καπνού. Στη συνέχεια στο στόμα συμπληρώνει το δαμάσκηνο και το βατόμουρο, σταφίδα, πιπέρι και σοκολάτα σε συνδυασμό με μια ανεπαίσθητη βοτανικότητα της μέντας. Μεσαίο προς γεμάτο σώμα, πλούσιο αρωματικό προφίλ, αριστοκρατικές ολοστρόγγυλες τανίνες, ντελικάτο και βελούδινο. Μακρά ευγενής επίγευση.  Ένα Super Tuscan που δικαιώνει το χαρακτηρισμό του.

Wine Rating

🍷🍷 Oh, Wow!


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.