Ημέρα #363 Saint Joseph 2019 – Hector, Adrien, Charalambos Lelektsoglou

Saint Joseph 2019 – Hector, Adrien, Charalambos Lelektsoglou

Όταν γνωρίσαμε τον κ. Λελεκτσόγλου πέρσι στην κάβα του στο Tain l’Hermitage κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στο Ροδανό, συνειδητοποιήσαμε από τις πρώτες κουβέντες το πάθος του για το κρασί. Και υποσχεθήκαμε να επιστρέψουμε. Όταν ένα βράδυ πριν λίγες μέρες στο Ετερόκλητο, παρέα με τη Χλόη Χατζηβαρύτη, επιλέγουμε ένα Saint Joseph, καθώς και οι τρεις τα αγαπάμε, μένουμε εμβρόντητοι από τη σύμπτωση όταν αντιλαμβανόμαστε ότι το κρασί που απολαμβάνουμε είναι προϊόν της οικογένειας Λελεκτσόγλου και συγκεκριμένα των τριών γιων του. Τι τύχη, τι κρασί!


ΠαραγωγόςHector, Adrien, Charalambos Lelektsoglou
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Syrah
ΠροέλευσηΡοδανός, Γαλλία
Vintage2019

Tasting Notes: 100% Syrah από το βόρειο Ροδανό. Τα κόκκινα Saint Joseph αποτελούνται από τουλάχιστον 90% Syrah, που συνοδεύεται συνήθως από 10% Marsanne ή Roussanne. Βαθύ ιώδες κόκκινο. Στη μύτη υπάρχει μια όμορφη έκρηξη από κεράσι, βατόμουρο, γαρύφαλλο και μια λεπτή αίσθηση του βαρελιού. Το στόμα ακολουθεί σε ένταση και συνεχίζει με δαμάσκηνο, φράουλα, πιπέρι, γλυκόριζα και μια καπνιστή γήινη νότα μανιταριού και δέρματος. Ζουμερό φρουτώδς σώμα, μεσαία οξύτητα με καλή ισορροπία, καλοδουλεμένες τανίνες. Ζωντανή μπαχαράτη επίγευση. Ίσως θα ωφελούνταν από ένα-δυο χρόνια ύπνου αλλά είναι πανέτοιμο!

Wine Rating

🍷🍷 Oh, Wow!


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.