Ημέρα #353 Vosne-Romanée 2018 Domaine Méo-Camuzet

Vosne-Romanée 2018 Domaine Méo-Camuzet

Ο καλός μου αποφάσισε πέρσι το καλοκαίρι ότι τα 40 του πηγαίνουν οπότε θα συνεχίσει να τα γιορτάζει για λίγα (ή πολλά) χρόνια ακόμα. Έτσι κι έγινε φέτος το καλοκαίρι. Μια ζεστή αυγουστιάτικη βραδιά στο αγαπημένο μας Εβίβα μαζεύτηκαν οι κολλητοί για τσιμπούσι άνευ προηγουμένου για τα γενέθλια ‘40 part 2’ του Μάκη. Κι έγιναν όλα όπως έπρεπε. Φαγητό, τσουγκρίσματα, γέλια. Η νύχτα είχε τρελό κέφι, σοβαρές γεύσεις και σοβαρά κρασιά. Μέχρι που ο Γιώργος Μαυρονάσιος του λέει ‘σου έχω μια έκπληξη φυλαγμένη για τα γενέθλιά σου’ και μας άφησε άφωνους με την πρώτη γουλιά. Αχ αυτοί οι φίλοι… Οι ακριβοί μας. Ο εορτάζων λέει έκτοτε ότι είναι το κρασί της χρονιάς.


ΠαραγωγόςDomaine Méo-Camuzet
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΛημνιό
ΠροέλευσηΒουργουνδία, Γαλλία
Vintage2018

Tasting Notes: 100% Pinot Noir από το χωριό Vosne-Romanée στην Côte de Nuits της Βουργουνδίας. Μέτριο ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη προεξάρχοντα τα ζουμερά κεράσια και τα μύρτιλλα, ακολουθεί η βιολέτα συνοδεύοντας όμορφα τα φρούτα και συνεχίζει το μοσχοκάρυδο. Στο στόμα τα μαύρα φρούτα ανοίγουν τη βεντάλια τους με δαμάσκηνα και βατόμουρα, τη γλύκα της ώριμης μαρμελαδένιας φράουλας, πιπέρι, μαύρη σοκολάτα και μια γήινη αίσθηση στο κλείσιμο. Μεσαίο φρουτένιο σώμα, ζωντανή οξύτητα, λεπτεπίλεπτες τανίνες, φίνος χαρακτήρας. Υπέρκομψη ανθική επίγευση.

Wine Rating

🍷🍷🍷 Life Changing


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.