Ημέρα #39- Route Gris – Τρουπής 2019

Οινοποιείο Τρουπή – Route Gris 2019

Ό,τι είχες πει για το ταπεινό μοσχοφίλερο ως τώρα, σε παρακαλώ να το πάρεις πίσω. Εγώ το έκανα. Μόλις δοκίμασα για πρώτη φορά προ μηνός το Route Gris του οινοποιείου Τρουπή από τη Μαντινεία. Εξεπλάγην και παραδόθηκα άνευ όρων από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι λευκό, δεν είναι ροζέ, δεν είναι gris. Είναι ένα εντυπωσιακό μοσχοφίλερο που μοιάζει να έρχεται από το μέλλον για να αλλάξει όσα ξέραμε ως τώρα. Ευχαριστούμε, κύριε Τρουπή. Για μένα η έκπληξη της χρονιάς που πέρασε.


ΠαραγωγόςΟινοποιείο Τρουπή
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΜοσχοφίλερο
ΠροέλευσηΜαντινεία
Vintage2019

Tasting Notes:  Ένα ξεχωριστό χρώμα, λευκο-σωμόν-πορτοκαλογκρί forthenameofthegodyoubelievein, θέλω-να-το-πιω-όχι-να-το-περιγράψω. Το εντυπωσιακά πλούσιο αρωματικό του προφίλ εκτείνεται από τα μανταρινοπορτόκαλα ως το κυδώνι και το βουτυράτο ζεστό brioche (ναι, είχαμε και στο χωριό μας) με τριανταφυλλένιες νύξεις. Πλούσιο στο στόμα, σκέτη πρόκληση, μέτριο σώμα και έντονη οξύτητα.

Wine Rating

🍷 I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε ετικέτα και κατά πόσο απολαύσαμε το κρασί τη στιγμή της δοκιμής.