Ημέρα #40- MInimus Χατζηβαρύτη 2020

Κτήμα Χατζηβαρύτης – Mi 2020

Μεσημεριανή μάζωξη σε σπίτι στα νότια με το κρασί να είναι πάντα κυρίαρχο στις συζητήσεις μας. Σπουδαίες φιάλες πάνε και έρχονται. Κρασιά από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανοίγονται και δοκιμάζονται. Η παρέα δεν είναι ένθερμη προς τα φυσικά κρασιά ή μάλλον προς τα δυσάρεστα κρασιά που συχνά έχουν την ταμπέλα του φυσικού. Όταν όμως άνοιξε το Mi της τριλογίας MiNiMus της Χλόης Χατζηβαρύτη υπήρξε consensus. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό κρασί.


ΠαραγωγόςΚτήμα Χατζηβαρύτης
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΑσύρτικο
ΠροέλευσηΘέση Φιλυριά, Γουμένισσα
Vintage2020

Tasting Notes:  Το χρώμα του είναι αχυροκίτρινο και ελαφρώς θολό λόγω της έλλειψης φιλτραρίσματος και διαύγασης. Το άρωμα του βγάζει λεμόνια και μέλι. Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα που ισορροπεί άριστα την οξύτητα της ποικιλίας. Η επίγευσή του είναι μακριά και χαρακτηριστική. Είναι κρασί ήπιας οινοποίησης με ελάχιστα θειώδη.

Wine Rating

🍷 I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε ετικέτα και κατά πόσο απολαύσαμε το κρασί τη στιγμή της δοκιμής.