Ημέρα #41- Παραλία – Φοίβος Παπαστρατής 2019

Φοίβος Παπαστρατής – Παραλία 2019

Περπάτησα ανάμεσα στα αμπέλια που δίνουν τα σταφύλια τους σε αυτό το κρασί. Έφαγα και ήπια δίπλα τους. Είδα το Φοίβο να τα μαζεύει με το χέρι προσεκτικά. Το είδα σε όλα τα βήματα της οινοποίησης. Και όταν ήταν έτοιμο, το δοκίμασα. Πού αλλού, στο Ετερόκλητο. Θα μπορούσα να μην είμαι αμερόληπτος. Δε χρειάζεται όμως. Η Παραλία του Φοίβου είναι ένα πολύ καλό κρασί.


ΠαραγωγόςΦοίβος Παπαστρατής
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΑσύρτικο, Μοσχάτο
ΠροέλευσηΛηλάντιο, Χαλκίδα
Vintage2019

Tasting Notes:  Το χρώμα του είναι ανοιχτό χρυσό. Στη μύτη βγάζει λεμόνι και ροδάκινο. Στο στόμα η μέτρια οξύτητα ισοροπεί με την βουτυράδα ενώ η παραμονή στις οινολάσπες του δίνει όγκο. Η επίγευση είναι μέτρια. Είναι κρασί ήπιας παρέμβασης.

Wine Rating

🍷 I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε ετικέτα και κατά πόσο απολαύσαμε το κρασί τη στιγμή της δοκιμής.