Ημέρα #42- SP68 – Occhipinti 2020

Azienda Agricola Arianna Occhipinti - SP68 Blanco 2020

Azienda Agricola Arianna Occhipinti – SP68 Blanco 2020

Strada Provinciale 68. Όπως λέμε επαρχιακή οδός. Ένας δρόμος της Σικελίας, ένας δρόμος χωρίς αίγλη ή αξιοθέατα στη διαδρομή του. Ένας δρόμος που μπορεί να μην τον πατήσαμε στο ταξίδι μας στο μεγάλο νησί της Ιταλίας, αλλά μας στιγμάτισε. Σε αυτό το ταξίδι γνώρισα πρώτη φορά τα κρασιά της Arianna Ochippinti. Έκτοτε τα έχω δοκιμάσει αρκετές φορές. Τελευταία ευκαιρία μου δόθηκε στο βορρά της Ιταλίας. Στη Μπολόνια, στην Enoteca Storica Faccioli, ένα πραγματικό ναό του κρασιού, έπεσα πάνω σε μια παλιά γνώριμη φιάλη. Τα φυσικά κρασιά συχνά έχουν μεγάλες διαφορές από χρονιά σε χρονιά. Δοκιμάζοντας τo SP 68 Blanco του 2020 μπορώ να πω με βεβαιότητα πως τα κρασιά της Occhipinti είναι παράδειγμα σταθερότητας και υψηλής ποιότητας.


ΠαραγωγόςArianna Occhipinti
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΜοσχάτο Αλεξανδρείας, Albanello
ΠροέλευσηΣικελία
Vintage2020

Tasting Notes:  Το SP68 έχει έντονο χρυσαφί χρώμα. Στη μύτη έχει άρωμα λεμονιάς, βερίκοκου, ίχνη μαγιάς και μια ελαφριά βοτανικότητα. Το σώμα του είναι μέτριο με τραγανή οξύτητα. Το αλκοόλ του είναι σχετικά χαμηλό, στο 12%, και η επίγευση του μακρά. Το κρασί παράγεται με βιοδυναμικές μεθόδους. Αυθόρμητη ζύμωση με γηγενείς ζύμες και ελάχιστα θειώδη, σε ένα κρασί που αποτυπώνει πλήρως τον χαρακτήρα της οινοποιού.

Wine Rating

🍷 I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε ετικέτα και κατά πόσο απολαύσαμε το κρασί τη στιγμή της δοκιμής.