Ημέρα #45- Khayyâm – Mas de Libian 2018

Khayyâm – Mas de Libian 2018

Ένα κρασί ποίημα αφιερωμένο με αγάπη από τη δεξιά όχθη του Ροδανού και το βιοδυναμικό οινοποιείο Mas de Libian στον Πέρση ποιητή Ομάρ Καγιάμ. Μας το πρότεινε πρώτος ο Μιχάλης στη Materia Prima στο Παγκράτι και έκτοτε έχει μόνιμη θέση και στο σπίτι μας. Ένα νόστιμο, καλοφτιαγμένο και προσιτό στην τιμή κρασί, κλασικό blend GSM (Grenache, Syrah και Mourvèdre) Côtes du Rhône, που μπορεί κανείς με ευκολία να απολαύσει ακόμα και χωρίς φαγητό. Εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής.


ΠαραγωγόςMas de Libian 2018
Ποικιλιακή ΣύνθεσηGrenache, Syrah,Mourvèdre
ΠροέλευσηΡοδανός, Γαλλία
Vintage2018

Tasting Notes:  Ένα διαυγές κόκκινο κρασί με κομψό αρωματικό προφίλ με ζουμερά φρούτα του δάσους και λουλουδένιους υποτόνους, με μπαχαρένιο χαρακτήρα από πιπέρια και γαρύφαλλα, δέρμα και σοκολάτα. Στρογγυλό και εύκολο, με μαλακές, ισορροπημένες τανίνες, απολαυστική οξύτητα και μακρά επίγευση.

Wine Rating

🍷 I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.