Ημέρα #45 Meursault – Domaine François Mikulski

Meursault – Domaine François Mikulski

Πρώτη φορά ανέφερε το όνομά του σε μια ανύποπτη στιγμή. Τα βράδια της Παρασκευής εκείνη την περίοδο είχαν τελετουργικό. Πηγαίναμε με το κορίτσι στο μαγαζί του το απόγευμα, τρώγαμε, δοκιμάζαμε κάτι ελαφρύ, και όταν έπεφτε η κίνηση ερχόταν στο τραπέζι μας για τις σοβαρές δοκιμές. Ψαγμένα Riesling, Καλιφορνέζικα Chardonnay, Σαντορίνες και η κλασσική αναζήτηση για το ιδανικό Cab. Και η συζήτηση επέστρεφε πάντα στο ίδιο θέμα. Ποιες φιάλες πρέπει να ανοίξουμε; Τι πρέπει να μάθουμε; Τι δεν έχουμε πιει ποτέ; Σε μια τέτοια κουβέντα είπε το όνομα του Γάλλου μάγου. Το είχε ψάξει μεσοβδόμαδα, αλλά δεν ήταν διαθέσιμο. Δε πειράζει, θα το πιούμε άλλη φορά είπε και άνοιξε μια Rioja.

Όταν εκείνο το βράδυ βρεθήκαμε στο Annie Fine Cooking, έφτασε με την Ελένη τελευταίος. Το βήμα του ήταν μετέωρο ανάμεσα στην αγωνία του πρωτάρη που φέρνει μαζί του μια φιάλη σε ένα άγνωστο -γι’ αυτόν μαγαζί- και στην σιγουριά του ρέκτη που ξέρει πως αυτή τη φιάλη θα μπορούσε να την ανοίξει σε οποιοδήποτε μαγαζί του κόσμου. Ποιος θα μπορούσε να πει όχι σε ένα Mersault του Mikulski άλλωστε;


ΠαραγωγόςDomaine François Mikulski
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Chardonnay
ΠροέλευσηΒουργουνδία, Γαλλία
Vintage2013

Tasting Notes: Σταφύλια με προέλευση από κάποια από τα πιο φημισμένα αμπελοτόπια του  Meursault. Meix Chavaux, Les Pelles Dessus, Chaumes de Narvaux, Moulin Landin, Limozin Pellans και Tillets δίνουν το εξαιρετικό τους φρούτο για την παραγωγή αυτού του κρασιού. Χρώμα χρυσοπράσινο, φρέσκια μύτη με λευκά λουλούδια και Μεσογειακά βότανα. Το σώμα, πλούσιο, με οξύτητα ακριβείας και έντονη μεταλλικότητα.  Το τελείωμά του εξαιρετικά μακρύ και έντονο.

Wine Rating

🍷🍷🍷 Life Changing


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.