Ημέρα #47 Τρία Αμπέλια 2020 – ΟΕΝΟ Π

Τρία Αμπέλια 2020 – ΟΕΝΟ Π

Για βαθιά σαντορινικούς ασυρτικάκηδες όπως εμείς, είχε περάσει ασυγχώρητα ο καιρός χωρίς να δοκιμάσουμε μια φιάλη του νέου μύθου που (ξανα)δημιούργησε ο Πάρις Σιγάλας στο καινούριο του οινοποιείο. Όμως τελικά υπάρχει η σωστή στιγμή για όλα. Η κατάλληλη παρέα στο πιο ταιριαστό μέρος, στο Annie Fine Cooking, η λίστα του οποίου μεγαλώνει, ωριμάζει και μας προσφέρει όλο και περισσότερα διαμάντια. Όπως τα Τρία Αμπέλια του Πάρι. Ένα κρασί επίτευγμα της βαθιάς γνώσης και της μεγάλης αγάπης του οινοποιού για την ποικιλία της καρδιάς μας. Ένα κρασί που αξίζει κάθε λέξη που γράφτηκε γι’αυτό, κάθε αναστεναγμό που ακούστηκε στην πρώτη γουλιά.


ΠαραγωγόςΟΕΝΟ Π
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Ασύρτικο
ΠροέλευσηΣαντορίνη
Vintage2020

Tasting Notes: Λαμπερό λεμονί, 100% ασύρτικο από τη Σαντορίνη, από τρία αμπελοτόπια άνω των 60 ετών στα Φηρά, το Ακρωτήρι και το Μεγαλοχώρι. Στη μύτη ένα υπέροχο συνονθύλευμα από λεμόνι, πετρόλ, ζουμερό νεκταρίνι και λεπτεπίλεπτο γιασεμί. Στο στόμα ένα μπουκέτο εσπεριδοειδών μπερδεύεται με καλοκαιρινά ροδάκινα και γιαρμάδες, ολόφρεσκο προζυμένιο ψωμί, ώριμο πεπόνι και κηρήθρα, η αλμύρα της βρεγμένης πέτρας. Γεμάτο και πολύπλοκο σώμα, πλούσιο και κομψό, υψηλή και υπέροχα ισορροπημένη οξύτητα και μεταλλικότητα. Μακρά επίγευση.  Ένα σπουδαίο κρασί, άρρηκτα συνδεδεμένο με τα χώματα του νησιού, ένα κρασί τόσο έτοιμο και τόσο νεαρό συγχρόνως.

Wine Rating

🍷🍷🍷 Life Changing


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.