Ημέρα #46- Δασκαλί 2015

Δασκαλί 2015

Το Δασκαλί δε χρειάζεται πολλές συστάσεις. Έγραψε και γράφει το δικό του σύντομο αλλά μεγάλο μύθο λόγω του πρόωρου χαμού του οινοποιού Χαρίδημου Χατζηδάκη. Δυο μοναδικές εμφιαλώσεις έγιναν, το 2014 και το 2015. Ήμασταν τυχεροί και ήπιαμε τη φιάλη του 2015 δυο φορές. Και στις δυο περιπτώσεις ήταν Σεπτέμβρης, η πρώτη ήταν στο Vintage το 2019 και η δεύτερη με καλούς φίλους το 2021. Ένα κρασί με αρχή και τέλος. Αυτό και μόνο το καθιστά ξεχωριστό. Όμως η ιστορία του δεν είναι εκείνη που το κατατάσσει ψηλά, αξίζει όλους τους επαίνους.


Ποικιλιακή ΣύνθεσηΑσύρτικο
ΠροέλευσηΣαντορίνη
Vintage2015

Tasting Notes:  

Μια ήδη ώριμη και εξελιγμένη Σαντορίνη, με βαθύ χρυσοκίτρινο χρώμα, ενώ στην τελευταία δοκιμή το χρώμα είχε γίνει κεχριμπαρένιο. Μια πρώτη αίσθηση γλυκών εσπεριδοειδών στη μύτη, με το μέλι, το φρυγανισμένο ψωμί και τα ξηροκάρπια να κερδίζουν τις εντυπώσεις και την τσακμακόπετρα του νησιού να δίνει το ίχνος της. Μέτριο σώμα, ένα πολύ πλούσιο γευστικά κρασί με εντυπωσιακή οξύτητα.

Wine Rating

🍷 🍷 Oh, Wow!


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.