Ημέρα #47- Caveu de Bacchus – Cuvée de la confrérie Lucien Aviet & fils 2011

Caveu de Bacchus – Cuvée de la confrérie Lucien Aviet & fils 2011

Μόλις είχαμε καθήσει στο μπαρ του δίπλα (αν δε ξέρεις ποιο είναι το δίπλα, δες εδώ). Στο βάθος ο Δημήτρης κρατούσε μία φιάλη και με το ανοιχτηρι στο χέρι ήταν έτοιμος να μας σερβίρει ένα κρασί που θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή. Αυτή δεν ήταν η πρώτη μου επαφή με το νέκταρ του Jura, το Caveu de Bacchus του Lucien Aviet & fils ήταν όμως ό,τι καλύτερο είχα πιεί ποτέ από αυτή στην ξεχωριστή γωνιά του οινικού σύμπαντος. Και εξακολουθεί να είναι.


ΠαραγωγόςLucien Aviet & fils
Ποικιλιακή ΣύνθεσηSavagnin
ΠροέλευσηArbois, Γαλλία
Vintage2011

Tasting Notes:  Η μύτη του είναι αισθητή πολύ πριν το κρασί μπει στο ποτήρι. Μετά το ποπ του φελλού ο χώρος γεμίζει με την έντονη μυρωδιά της οξείδωσης. Ξηροί καρποί, κίτρο και lemongrass. Το σώμα του μεστό και γεμάτο, η οξύτητα έντονη και ελαφρά αλμυρότητα. Τανίνες που θυμίζουν έντονα κόκκινο κρασί. Μακρά επιγευση, αισθητή αρκετά λεπτά μετά τη δοκιμή.

Wine Rating

?? ? Life Changing


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.