Ημέρα #51 Sito Moresco Langhe 2018 – Gaja

Sito Moresco 2018 – Gaja

Μια μέρα στην οποία έχουν καταναλωθεί δύο γίγαντες του Bordeaux, ένα επικό CDP, ένα κορυφαίο Barbaresco και ένα GG Riesling. Το ερώτημα απλό. Τι πίνεις το βράδυ; Τι μπορείς να ανοίξεις στο τελείωμα μας εκδρομής, στην οποία τα κρασιά που ήπιες, ήταν σε άλλο επίπεδο; Αγαπητοί αναγνώστες, μη στεναχωριέστε και μην απελπίζεστε. Για αυτές τις στιγμές υπάρχει πάντα ο Gaja.


ΠαραγωγόςGaja
Ποικιλιακή Σύνθεση35% Nebbiolo, 25% Barbera, 25% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon
ΠροέλευσηLanghe, Ιταλία
Vintage2018

Tasting Notes: Το Sito Moresco του Gaja είναι ένα κομψό και εξαιρετικά φτιαγμένο blend Nebbiolo, Barbera, Cabernet και Merlot από την περιοχή του Langhe, στο Πιεμόντε. Γεμάτο σώμα, μαλακές και στρογγυλές τανίνες. Στη μύτη πιπέρια, καπνός και μια ιδέα βοτανικότητας. Κάθε ποικιλία οινοποιήθηκε ξεχωριστά πριν το μπλεντάρισμα και στη συνέχεια ωρίμασε σε δρύινα βαρέλια για 1 χρόνο.

Wine Rating

🍷🍷🍷 Life Changing


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.