Ημέρα #52- Σκυτάλη Βαρέλι Χατζηδάκη 2016

Σκυτάλη Βαρέλι Χατζηδάκη 2016 Magnum

Θα έλεγε κανείς ότι μια σπουδαία φιάλη σαν κι αυτή πρέπει να ανοιχθεί σε μια ιδιαίτερη στιγμή, έναν εορτασμό, μια επέτειο. Οι στιγμές μας με τη Βασιλική και το Θάνο, τους κολλητούς εκ Θεσσαλονίκης, είναι πάντα εορταστικές καθώς δε βρισκόμαστε όσο συχνά θα θέλαμε. Αυτή τη συγκεκριμένη μέρα πέρσι στη Μήλο δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ. Βρεθήκαμε σ’ ενα ταβερνάκι στη θάλασσα, τον Εμπουρειό, στην άκρη του πουθενά για να φάμε κατσικάκι στο φούρνο με πατάτες. Μοναδική η τοποθεσία, λίγοι οι τυχεροί επισκέπτες, γεμάτα τα τραπέζια και το κρέας αντάξιο της φήμης του. Η magnum βαρελάτη Σκυτάλη του 2016 του οινοποιείου Χατζηδάκη, που είχαμε φέρει εμείς μαζί μας, ήταν αποκάλυψη. Μια κομψή νησιώτισσα, μια αλμυρή αριστοκράτισσα. Μια συγκυρία ανεπανάληπτη


ΠαραγωγόςΧατζηδάκης
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΑσύρτικο
ΠροέλευσηΣαντορίνη
Vintage2016

Tasting Notes: Η Σκυτάλη είναι μια χρυσαφένια Σαντορίνη. Όμορφη, εκλεπτυσμένη μύτη με λεμονάτα εσπεριδοειδή, ροδάκινο και απαλές λουλουδένιες νότες. Στο στόμα γεμάτο και εκρηκτικό, αρμύρα, μέλι, βουτυράτο brioche. Εκφραστική σαντορινιά οξύτητα και μακρά ζωηρή επίγευση. Το κρασί ωρίμασε με τις οινολάσπες για 12 μήνες και στη συνέχεια 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο.

Wine Rating

? ? Oh, Wow!


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.