Ημέρα #49- Louis Chèze Cornas 2016

Louis Chèze Cornas 2016

Πρώτο ταξίδι, έτυχε ναύλος για το… Μπορντό. Βάρδιες δεν είχαμε, ο ύπνος ήταν εξαιρετικός, τα κρασιά ακόμα καλύτερα. Και εκεί, στην οινική πρωτεύουσα το κόσμου γνώρισα τον Louis Cheze. Δεύτερος ναύλος, οκ road trip, αυτή τη φορά Ροδανός. Στην έδρα του Louis Cheze. Τα κρασιά του άλλη μία φορά, μοναδικά. Επιστροφή στην Ελλάδα και ό,τι πιο κοντινό σε ναύλο – ταξίδι, μια βόλτα στο Paleo, στον Πειραιά, στο λιμάνι. Στη κουβέντα με τον Γιάννη Καϋμενάκη ανέφερα το όνομα του οινοποιού. Λίγο αργότερα είχα στα χέρια μου το αντικείμενο του πόθου. Ένα ζουμερό, πρόστυχο Cornas.


ΠαραγωγόςLouis Chèze
Ποικιλιακή ΣύνθεσηSyrah
ΠροέλευσηCornas, Γαλλία
Vintage2016

Tasting Notes:Χρώμα βαθύ ρουμπινί. Στη μύτη δέρμα, καπνός, μαύρα φρούτα. Το σώμα του μεσαίο προς γεμάτο. Οι τανίνες του στρογγυλές. Η επίγευση μακρά.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.