Ημέρα #53 Ασύρτικο 2012 – Οικονόμου

Ασύρτικο 2012 – Οικονόμου

Οι αγγλοσάξονες έχουν μια έκφραση που πάντα μου άρεσε. “Not for the faint-hearted” ή όπως λέμε και στον Πειραιά, αποστολή για κομάντα. Γιατί αυτό είναι το Ασύρτικο του Οικονόμου. Ένα κρασί για ειδικές παρέες και ειδικές περιστάσεις. Δύσκολο, μπρουτάλ, πολύπλοκο και δυναμικό. Δεν αρέσει σε όλους. Όχι ότι φτιάχτηκε με αυτόν το σκοπό. Από την αρχή η πορεία του ήταν προδιαγεγραμμένη από τον Κρητικό οινοποιό. Θα δοκιμάσει τα όρια της ποικιλίας, τα όρια της οινοποίησης, τα όρια της απόλαυσης.


ΠαραγωγόςΟικονόμου
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΑσύρτικο
ΠροέλευσηΚρήτη
Vintage2012

Tasting Notes: Χρώμα βαθύ κίτρινο, χρυσό. Στη μύτη ξηροί καρποί και καραμέλα βουτύρου. Στο στόμα γεμάτο, μελένιο, με οξύτητα στο θεό που ισορροπεί όμως με τον πλούτο της γεύσης του. Η επίγευση απλά ατελείωτη. Η οξείδωση του φτάνει στα άκρα και θυμίζει πολλές φορές τα μαγικά ελιξίρια του  Jura. Μερικές φορές μπορώ να πω πως τα ξεπερνά.

Wine Rating

🍷🍷🍷 Life Changing


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.