Ημέρα #52 Όψιμος 2015 magnum – Ντούγκος

Όψιμος 2015 magnum – Ντούγκος

Αυτή τη φορά δεν είχε σουβλάκια. Αλλά είχε όλα τα άλλα. Είχε την παρέα, είχε πατέ και χάγκις, είχε κοτόσουπα και πικάνια, είχε λουκάνικο καπνιστό και σάντουιτς (που λένε και στη Σαλονίκη) με καπνιστό χοιρινό λαιμό. Όλα επικά. Όλα κολασμένα. Και κρασιά. Εξαιρετικά κρασιά. Με ένα από αυτά να κλέβει τη καρδιά μου. Για άλλη μια φορά. Ένα κρασί που κάθισε δίπλα σε σπουδαία πιάτα και τα ανέδειξε. Υπερώριμος τρύγος και συμπύκνωση που σπάει κόκκαλα από ένα κρασί που παράγεται μόνο στις εξαιρετικές χρονιές του κτήματος.


ΠαραγωγόςΝτούγκος
Ποικιλιακή ΣύνθεσηGrenache, Syrah, Λημνιώνα
ΠροέλευσηΘεσσαλία
Vintage2015

Tasting Notes: Χρώμα βαθύ, σχεδόν μαύρο, με αρώματα μαύρων φρούτων, καφέ και καπνού. Το σώμα του γεμάτο και πλούσιο. Μαλακές τανίνες και υψηλό αλλά απόλυτα ενσωματωμένο αλκοόλ. Η επίγευση του απλά ατελείωτη.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.