Ημέρα #54 Μαγικό Βουνό 2016 – Κτήμα Ν. Λαζαρίδη

Μαγικό Βουνό 2016 – Κτήμα Ν. Λαζαρίδη

Τρία απο τα πιο γνωστά ελληνικά Bordeaux blend σε μια προκλητική δοκιμή αντιπαρατάσσονται με τρεις γαλλικές φιάλες. Και η μία εξ αυτών έρχεται πρώτη σε τυφλή δοκιμή σε ένα πολύ ωραίο τραπέζι φίλων, όπου τα σχόλια πέφτουν κατά ριπάς, οι κουβέντες φέρνουν γέλια ενώ οι προβλέψεις γίνονται με πάσα σοβαρότητα και τα προγνωστικά πέφτουν θεαματικά εκτός όσον αφορά στο νικητή της βραδιάς. Το κρασί, με το οποίο μεγαλώσαμε ως ‘το’ ελληνικό ερυθρό, αποδεικνύει ότι η φήμη του δεν είναι ανυπόστατη και δείχνει τα δόντια του σήμερα με σθένος και πυγμή. Ή αλλιώς όταν η Δράμα κοιτά το Bordeaux στα μάτια.


ΠαραγωγόςΝ. Λαζαρίδης
Ποικιλιακή Σύνθεση50% Cabernet Sauvignon, 50% Cabernet Franc
ΠροέλευσηΔράμα
Vintage2016

Tasting Notes: Λαμπερό βαθυκόκκινο, 50% Cabernet Sauvignon, 50% Cabernet Franc από τη Δράμα. Στη μύτη χορεύουν κεράσια, βατόμουρα, βύσσινα που αγκαλιάζονται από πιπέρι, κέδρο, καφέ και βανίλια. Στο στόμα κόκινα και μαύρα φρούτα ώριμα και ζουμερά μπλέκουν με την αίσθηση του μανιταριού, το τσάι, ο καπνός, τα βρεγμένα φύλλα και η γλυκόριζα ισορροπούν. Έψαξα τα βότανα αλλά δεν τα βρήκα. Πλούσιο, βελούδινο και πολύπλοκο σώμα, μέτρια οξύτητα, στρογγυλές τανίνες, χαρακτηριστική -σχεδόν κομψή- ζωικότητα που (με) συναρπάζει, σοβαρή επίγευση. Ένα κρασί εξελιγμένο όμορφα, με στυλ ξεκάθαρα γαλλικό και ανεπιτήδευτο.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.