Ημέρα #53- Le Roi des Montagnes Syrah – Κτήμα Παπαργυρίου 2017

Le Roi des Montagnes Syrah – Κτήμα Παπαργυρίου 2017

Η σχέση μου με το Le Roi des Montagnes syrah του κτήματος Παπαργυρίου ξεκινά μερικά χρόνια πίσω, με την πρώτη μας επίσκεψη στο Λαλιώτη και τη γνωριμία με το ζεύγος Γιάννη και Ελένης Παπαργυρίου. Ενθουσιάστηκα με αυτό το κρασί, που όμοιό του δεν είχα ξαναδοκιμάσει και γνωρίζοντάς το καλύτερα με τα χρόνια δεν μετάνιωσα ποτέ εκείνο τον πρώτο ενθουσιασμό. Το έχω συνδυάσει με δοκιμή απευθείας από το βαρέλι είτε στο υπόγειο του σπιτιού είτε στο νέο οινοποιείο πλέον παρέα με το Γιάννη, την Ελένη, το Δημήτρη και τον Αλέξανδρο (καλά, και το Μάκη) είτε σε στιγμές ξενοιασιάς και γέλιου με την ίδια ακριβώς παρέα να ισοπεδώνουμε σμήνη από παϊδάκια κάτω από τα πλατάνια και το syrah να μας συντροφεύει πάντα.


ΠαραγωγόςΠαπαργυρίου
Ποικιλιακή ΣύνθεσηSyrah
ΠροέλευσηΚορηνθία
Vintage2017

Tasting Notes: Βαθυκόκκινο, σχεδόν αδιαπέραστο χρώμα για το κορινθιακό syrah, με αρώματα από φρούτα του δάσους, μπαχάρια, καπνό, σοκολάτα και βιολέτα. Βελούδινο στόμα, με πλούσιο πικάντικο χαρακτήρα και όμορφη μακρά επίγευση. Ο Βασιλιάς των Ορέων έχει φοβερή συμπύκνωση λόγω του υπερώριμου τρύγου και συγχρόνως υπέροχη φινέτσα και ισορροπία παρά τον υψηλό αλκοολικό βαθμό.

Wine Rating

? ? Oh, Wow!


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.