Ημέρα #54- Bogle Petite Sirah 2018

Bogle Petite Sirah 2018

Δεν το πιστεύω ότι δεν είχα δοκιμάσει ποτέ ξανά μονοποικιλιακό Petite Sirah. Το συγκεκριμένο μικρό ξαδερφάκι του κοσμοπολίτικου Syrah ήρθε από την California. Ανακάλυψη του Ελευθέριου Χανιαλίδη που μας το πρότεινε στην πρώτη μας επίσκεψη στο νέο χώρο του My Cava στην Αθήνα. Το κρασί έπεσε στα βαθιά μιας και το δοκιμάσαμε ένα πολύ έντονο, οινικά, τριήμερο. Ξεχώρισε ανάμεσα σε πολλές εξαιρετικές φιάλες και τώρα το μόνο που μένει είναι μία δοκιμή ακόμα..


ΠαραγωγόςBogle
Ποικιλιακή ΣύνθεσηPetite Sirah
ΠροέλευσηCalifornia
Vintage2018

Tasting Notes: Βαθύ, σκούρο μωβ χρώμα. Αρώματα μαύρων φρούτων, σοκολάτας, δέρματος και κανέλας. Στο στόμα πλούσιο, γεμάτο, με βελούδινες τανίνες. Μακριά και γλυκιά επίγευση.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.