Ημέρα #55 Ovid Napa Valley 2018

Ovid Napa Valley 2018

Μια μπλε cabrio Mustang, στα ηχεία να παίζει Rolling Stones White Horses, ένας φιδωτός ανηφορικός δρόμος που στην είσοδο του έγραφε “Private property – Do not enter” και μια διαδρομή που μας οδήγησε στην κορυφή των Vacca Mountains και σε μια από τις υψηλότερες στιγμές της “οινικής μας καριέρας”. Ovid Napa, από το όνομα του Ρωμαίου ποιητή και έτσι απλά ξέρεις ότι η εμπειρία δεν θα είναι άλλη μια γευσιγνωσία. Και δεν ήταν. If Cab is King, Ovid Napa is Emperor.  


ΠαραγωγόςOvid Napa Valley
Ποικιλιακή Σύνθεση78% Cabernet Sauvignon, 18% Cabernet Franc, 4% Petit Verdot
ΠροέλευσηNapa, California
Vintage2018

Tasting Notes: Ο Muhamad Ali σε μπουκάλι. Δύναμη και χάρη, φινέτσα και πολυπλοκότητα. Χρώμα βαθύ, στη μύτη πιπέρια, μολύβι και μαύρα φρούτα. Στο στόμα γεμάτο και πλούσιο, με τανίνες που δίνουν άλλη έννοια στον ορισμό “βελούδινες”. Η επίγευση απλά δεν τελείωσε. Ποτέ.

Wine Rating

🍷🍷🍷 Life Changing


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.