Ημέρα #60 Chardonnay Semillon Pequenas Fermentaciones 2020 – El Porvenir de Cafayate

Chardonnay Semillon Pequenas Fermentaciones 2020 – El Porvenir de Cafayate

Όταν το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας ξεκινά με αργεντίνικη πειραματική οινοποίηση από τα υψίπεδα της Σάλτα, είτε οι παρευρισκόμενοι είναι οινο-σαλταρισμένοι είτε το κρασί τα σπάει είτε όλα αυτά μαζί. Στη δική μας περίπτωση η σωστή απάντηση κρύβεται στην κουρτίνα 3. Όλα τα παραπάνω. Μια φανταστική παρέα, δηλ. οι συνήθεις ύποπτοι της κορινθιακής ριβιέρας, πολλά υπέροχα κρασιά διαλεγμένα από τις συλλογές μας και θαλασσινά σε μικρά ή μεγαλύτερα βουνά να καταφθάνουν στο τραπέζι. Το πρώτο κρασί της ημέρας έδωσε ξεκάθαρο σήμα για τη συνέχεια και έχω μεγάλη χαρά γιατί ήταν η δική μου επιλογή.


ΠαραγωγόςEl Porvenir
Ποικιλιακή ΣύνθεσηChardonnay Semillon
ΠροέλευσηArgentina
Vintage2020

Tasting Notes: Ανοιχτόχρωμο χρυσόξανθο, blend Chardonnay και Semillon. Μια σχετικά αυστηρή μύτη στην αρχή με το πράσινο μήλο και το λευκό ροδάκινο να κερδίζουν τις πρώτες εντυπώσεις και να αχνοφαίνονται τα ξινά εσπεριδοειδή στη συνέχεια. Το στόμα πιο απολαυστικό με περισσότερα τροπικά φρούτα καθώς αναπνέει. Ανανάς, passion fruit και μάνγκο συναντούν μια όμορφη πράσινη νότα βοτανικότητας, grapefruit και μέλι. Μεσαίο σώμα, βουτυράτος χαρακτήρας, οξύτητα και μεταλλικότητα, μεσαία επίγευση. Μια υπέροχη έκπληξη σε 2400 φιάλες.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.