Ημέρα #55- Ραψάνη Old Vines Ντούγκος 2017

Ραψάνη Old Vines Ντούγκος 2017

Κυριακή πρωί, η κίνηση στη Τσιμισκή είναι δραματική ακόμα και για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης. Έχουμε ήδη αργήσει στο ραντεβού μας με τον Θάνο Ντούγκο και αυτό κάνει το τηλεφώνημα ακόμα πιο άβολο. Φτάνουμε με αγωνία πως παρά την ενημέρωση για την καθυστέρησή μας, έχουμε χαλάσει το κλίμα της επίσκεψης ανεπανόρθωτα. Aντ’ αυτού, ο Θάνος μας περίμενε με ένα πλατύ χαμόγελο στην είσοδο. Επίσκεψη, ξενάγηση και δοκιμή. Δεν ήταν η πρώτη φορά που δοκίμαζα την Ραψάνη Old vines, αλλά για άλλη μια φορά με ενθουσίασε.


ΠαραγωγόςΝτούγκος
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΞινόμαυρο, κρασάτο, σταυρωτό
ΠροέλευσηΡαψάνη
Vintage2017

Tasting Notes: Ξινόμαυρο, κρασάτο, σταυρωτό, σε ένα blend με ισορροπημένη οξύτητα, βελούδινες τανίνες και ολοστρόγγυλο σώμα. Ρουμπινί κόκκινο χρώμα και στη μύτη φράουλα, βύσσινο και βότανα. Μέτριο σώμα, ζουμερές τανίνες και ταιριαστή οξύτητα.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.