Ημέρα #56- Παλιοκαλιάς Δαλαμάρα 2017

Παλιοκαλιάς Δαλαμάρα 2017

Κυριακάτικο τραπέζι, μοσχαράκι κοκκινιστό, jazz στα ηχεία και φίλοι που τσουγκρίζουν ποτήρια. Πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει το σκηνικό; Εξαρτάται από το κρασί. Στην προκειμένη περίπτωση, as good as it gets. Ο Ευάγγελος είχε υποσχεθεί στο κορίτσι μου ότι θα το πιούμε παρέα και ο λόγος του είναι συμβόλαιο. Ο Παλιοκαλιάς του ’17, μπήκε στη καράφα για περίπου 1 ώρα πριν περάσει στα ποτήρια μας και μας χαρίσει στιγμές οινικής χαράς.


ΠαραγωγόςΔαλαμάρας
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΞινόμαυρο
ΠροέλευσηΝάουσα
Vintage2017

Tasting Notes: Χρώμα βαθύ κόκκινο. Αρκετά βαθύ μάλιστα για ξινόμαυρο. Στην μύτη κυριαρχούν αρώματα βατόμουρου, μανιταριών και δαμάσκηνου ενώ διακριτική είναι και η παρουσία της τυπικής ντομάτας. Μέτριο σώμα και αισθητή οξύτητα. Μακρά -πολύ μακρά- επίγευση.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.