Ημέρα #59 Terroirs Blanc de Blancs Extra Brut Champagne Grand Cru ‘Avize’ N.V. – Agrapart & Fils

Terroirs Blanc de Blancs Extra Brut Champagne Grand Cru ‘Avize’ N.V. – Agrapart & Fils

I think this is the beginning of a beautiful friendship. Η πατρότητα της ατάκας πάει στο ζευγάρι Rick και Louis στη τελευταία σκηνής του Casablanca, εύκολα όμως θα μπορούσε να ακουστεί κατά τη γνωριμία μου με τον Afshin Molavi. Το ρολόι έδειχνε εξαιρετικά κοντά στην ώρα αναχώρησης του πλοίο που θα μας έπαιρνε από τα Χανιά για να μας γυρίσει στον Πειραιά, η τύχη όμως τα έφερε έτσι ώστε ο Afshin και το Salis -το εξαιρετικό εστιατόριό του στο παλαιό λιμάνι- να είναι η τελευταία μας στάση στο νησί. Δυστυχώς, γιατί δε μας δόθηκε αρκετός χρόνος για να περάσουμε με αυτόν το απίθανο τύπο, ευτυχώς γιατί αν είχαμε γνωριστεί νωρίτερα δε ξέρω πως θα μπορούσα να έχω δει κάτι άλλο σε αυτό το ταξίδι, πέρα από τις βάρκες που κουνιούνται μπροστά στο μαγαζί. Το κρασί, άκρως αντιπροσωπευτικό της συνάντησης. Μία υπέροχη έκφραση του πιο εορταστικού κρασιού απ’ όλα. Μία πραγματικά σπουδαία σαμπάνια..


ΠαραγωγόςAgrapart & Fils
Ποικιλιακή ΣύνθεσηChardonnay
ΠροέλευσηChampagne, Γαλλία
VintageNon Vintage

Tasting Notes: Στη μύτη χαρακτηριστική μυρωδιά από brioche, βούτυρο και λεμόνι. Λεπτές, τραγανές φυσαλίδες με πυκνό κορδόνι και πλούσιο αφρισμό. Στο στόμα, το κρασί είναι μαλακό και απόλυτα ισορροπημένο, με νότες ροδάκινου και κιμωλίας. Έντονη ορυκτότητα, και ζωντανή οξύτητα. Μακρά επίγευση. Extra brut.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.