Ημέρα #60 Pet Nat Vassaltis 2020

Pet Nat Vassaltis 2020

Οι φυσαλίδες ήταν ως πρόσφατα συνδεδεμένες με επίσημες εκδηλώσεις, γάμους, επετείους χρυσές ή γενέθλια, μεγάλα κομβικά γεγονότα. Τώρα έρχεται η εποχή, ή μάλλον ο Βασάλτης με αυτό το Pet Νat να μας πείσει για το αντίθετο. Για το ανεπιτήδευτο, το εύκολο, το προσιτό. Με κέρδισε αμέσως, από το πρώτο ποτήρι. Η σχέση ποιότητας-τιμής είναι μαγική και εκτιμώ ότι ποτέ δε φθάνει μόνο μία …φιάλη. Με ή χωρίς φαγητό το αποτέλεσμα θα σε ικανοποιήσει πάντα. Το ήπιαμε στη Σαντορίνη, στο Ετερόκλητο, στο σπίτι μας. Παντού. Νόστιμο κρασί, με ζωηρές φούσκες που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Η εμφάνισή του απλή κι απέριττη ενσαρκώνει την casual πλευρά του Βασάλτη. Ένα κρασί για όλους.


ΠαραγωγόςVassaltis Vineyards
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΣαββατιανό
ΠροέλευσηΣαντορίνη
Vintage2020

Tasting Notes: Ένα λευκό, ξηρό κρασί με ωραίο ζωντανό αφρισμό. Το χρώμα του είναι ελαφρώς θαμπό, λόγω της έλλειψης φιλτραρίσματος. Στη μύτη έχει αρώματα πεπονιού και ροδάκινου με λουλούδια να συμπληρώνουν το μπουκέτο. Το σώμα του είναι μεσαίο και η οξύτητά του μέτρια. Η επίγευσή του κοντή αλλά ιδιαίτερα ευχάριστη.  

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.