Ημέρα #62 Vecchio Moro Lambrusco dell’Emilia – Rinaldini 2018

Vecchio Moro Lambrusco dell’Emilia – Rinaldini 2018

Πόσες φορές στη ζωή σου έχεις την τύχη να δοκιμάσεις κάτι εντελώς νέο. Όχι απλά κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ, αλλά κάτι που δε μπορείς καν να διανοηθείς τι γεύση θα έχει. Κάτι εντελώς νέο. Κάτι που όταν το βλέπεις σε σοκάρει και δε ξέρεις τι να περιμένεις. Αυτό ακριβώς ήταν το Lambrusco Rinaldini που έφερε ένα βράδυ στο τραπέζι μας ο Γιάννης στο Paleo. Η εμπιστοσύνη μας στο πρόσωπό του είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη, έτσι, όταν στο τέλος μια κλασικά μεγάλης οινικής βραδιάς με γνωστή και μη εξαιρετέα παρέα, έγινε η ερώτηση “και τώρα τι άλλο;” ο Γιάννης το πήρε πάνω του. Κόκκινο, αφρώδες, ντελικάτο και μοναδικό. Μια μεγάλη αγάπη γεννήθηκε ακαριαία.


ΠαραγωγόςRinaldini
Ποικιλιακή ΣύνθεσηLambrusco Grasparossa 85%, Ancellotta 10%, Marzemino 5%.
ΠροέλευσηEmilia Romana, Ιταλία
Vintage2018

Tasting Notes: Χρώμα μωβ, βαθύ, πηχτό με χαρακτηριστικό κόκκινο αφρισμό. Η μύτη του είναι σχετικά δειλή, με νότες βιολέτας και κόκκινων φρούτων. Το σώμα του είναι μέτριο με κοφτερή οξύτητα και βελούδινες τανίνες. Ελάχιστα υπολειμματικά σάκχαρα που ισορροπούν άψογα με την οξύτητα.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.