Ημέρα #63 Moët & Chandon Impérial Brut Champagne N.V.

Moët & Chandon Impérial Brut Champagne N.V.

Πικ-νικ είναι όταν έχεις μια κουβέρτα, ένα καλάθι, μερικά τυράκια τα καλά σου ποτήρια και δύο καλούς φίλους και το σκύλο σου. Βρίσκεις ένα όμορφο ξέφωτο στην εξοχή ή στο πάρκο στην πόλη ή στο σαλόνι του σπιτιού σου, απλώνεις τη κουβέρτα, κόβεις τα τυράκια και ανοίγεις το κρασί. Ποιο κρασί; Μα γίνεται πικ-νικ χωρίς σαμπάνια; Ποια σαμπάνια ρωτάς;


ΠαραγωγόςMoët & Chandon
Ποικιλιακή ΣύνθεσηPinot Noir, Pinot Meunier, Chardonnay
ΠροέλευσηChampagne, Γαλλία
VintageN.V.

Tasting Notes: Χρυσοκίτρινο χρώμα. Στη μύτη πράσινο μήλο, τοστ, αχλάδι και κρεμώδες μαλακό τυρί. Ευχάριστη και ισορροπημένη οξύτητα.  Ζωντανές και μακράς διάρκειας φυσαλίδες.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.