Ημέρα #67 Chardonnay Lapis Luna 2018

Chardonnay Lapis Luna 2018

Όταν καλείς αγαπημένους φίλους στο σπίτι Κυριακή μεσημέρι και τυγχάνει να είναι εξαιρετικοί οινοποιοί, με ποιο κρασί ξεκινάς; Ερώτημα μεγάλο. Σκέπτεσαι, σκέπτεσαι αλλά η απάντηση είναι εκεί μπροστά στα μάτια σου και φορά τα καλά της. Οι εντυπωσιακές ετικέτες με τα παμπάλαια χαρακτικά του οινοποιείου Lapis Luna δεν περνούν απαρατήρητες. Αμερικάνικο chardonnay του 2018 από την Καλιφόρνια λοιπόν στα ποτήρια μας. Ένα κρασί που δε μοιάζει με τα ξαδέρφια του από τον παλιό κόσμο αλλά μας κέρδισε άπαντες. Έδωσε τροφή για σκέψη και για κουβέντα στην παρέα.


ΠαραγωγόςLapis Luna
Ποικιλιακή ΣύνθεσηChardonnay
ΠροέλευσηCalifornia, ΗΠΑ
Vintage2018

Tasting Notes: Λευκό κρασί με ώριμα εξωτικά φρούτα να σε προϋπαντούν ανερυθρίαστα στη μύτη με τον ανανά και το μάνγκο να ξεχωρίζουν ενώ έπονται η βανίλια και τα εσπεριδοειδή. Ένα κρασί με σώμα άνω του μετρίου, χαμηλή οξύτητα, πλούσιο και βουτυράτο στόμα με το ροδάκινο και την καραμέλα να κερδίζουν τη μάχη στην παλέτα έναντι του λεμονιού.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.