Ημέρα #68 Old Eight Cut Pinot Noir – Hundred Suns 2017

Old Eight Cut Pinot Noir – Hundred Suns 2017

Αν υπάρχει μία πόλη στον κόσμο για εμένα αυτή είναι η Νέα Υόρκη και αν υπάρχει ένα wine bar σε αυτή τη πόλη, για εμένα αυτό είναι το Terroir. Αν για το πρώτο δεν χρειάζεται απόδειξη, για το δεύτερο μπορώ πω πως πρόκειται για μια σχέση καρμική. Δεύτερη φορά στη πόλη, δεύτερη επίσκεψη στο Terroir. Μπαρ, κατάλογος, κοιταζόμαστε με το κορίτσι, μας κοιτάζει πίσω ο sommelier. “Are you the Greeks?” Όχι παιδιά, αυτά δε γίνονται ούτε στις ταινίες. Τι ήπιαμε αυτό το βράδυ είναι από υλικό για ένα αναλυτικό άρθρο. Ξεχωρίζω την επιλογή του Tom όταν του ζήτησα να διαλέξει ένα Made In USA κρασί που να μπορεί να αντέξει το βαλάντιό μου. Και διάλεξε σωστά.


ΠαραγωγόςHundred Suns
Ποικιλιακή ΣύνθεσηPinot Noir
ΠροέλευσηOregon, ΗΠΑ
Vintage2017

Tasting Notes: Ανοιχτό ρουμπινί χρώμα με την τυπική ημιδιάφανη εμφάνιση του Pinot Noir. Στη μύτη μαρμελάδα κόκκινων φρούτων, κεράσι, τσάι και μπαχαρικά. Το σώμα του είναι μεσαίο με μεταξένιες τανίνες και διακριτική αλλά παρούσα οξύτητα. Μακρά και ευχάριστη επίγευση.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.