Ημέρα #69 Sta. Rita Hills Chardonnay Sandhi 2016

Sta. Rita Hills Chardonnay Sandhi 2016

Νέος Κόσμος. Όχι αυτός δίπλα στη Νέα Σμύρνη. Ο άλλος. Ο οινικός. Που έχει κορωνίδα του την Καλιφόρνια εδώ και 45 χρόνια. Από τότε δηλαδή που τα Chardonnay της Napa έβαλαν τα γυαλιά σε κριτικούς και ειδικούς στην περίφημη δοκιμή του Παρισιού. Σε μια παραπλήσια δοκιμή, μια τυφλή γευσιγνωσία για τον Οινοχόο με θέμα τα κρασιά του Νέου Κόσμου, έτυχε να γνωρίσω την εν λόγω ετικέτα. Ένα εξαιρετικό κρασί και πραγματικό Value for Money βάσει της προέλευσης του.  


ΠαραγωγόςSandhi
Ποικιλιακή ΣύνθεσηChardonay
ΠροέλευσηCalifornia, ΗΠΑ
Vintage2016

Tasting Notes: Πολύ ανοιχτό χρυσαφένιο χρώμα. Αρώματα πράσινου μήλου, μπανάνας, λεμονιού και φυσικά βανίλιας και βουτύρου. Γεμάτο και μαλακό σώμα με αρκετή οξύτητα. Μακρά και βουτυράτη επίγευση.  

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.