Ημέρα #70 Mountain Cuvée Gundlach Bundschu  2017

Mountain Cuvée Gundlach Bundschu  2017

Είναι κάπως παράδοξο, σε μια πόλη που δε κοιμάται ποτέ δε μπορείς να βρεις ένα wine bar που θα σε δεχτεί μετά τις 11. Πόσο μάλλον όταν είστε δύο κουρασμένοι από μια γεμάτη μέρα τουρίστες και όχι regular customers. Ωστόσο υπάρχει και στη Νέα Υόρκη φιλότιμο. Σε ένα winebar στο midtown, στο Ardasia, μας άνοιξαν τις πόρτες τους, μας κάθισαν, μας τάισαν και φυσικά γέμισαν τα ποτήρια μας.


ΠαραγωγόςGundlach Bundschu
Ποικιλιακή Σύνθεση74% Merlot, 7% Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc, 7% Petit Verdot and 5% Malbec
ΠροέλευσηCalifornia, ΗΠΑ
Vintage2017

Tasting Notes: Πολύ βαθύ μωβ χρώμα. Άρωμα φράουλας, κερασιού και δαμάσκηνου. Σώμα γεμάτο, πολύ μαλακές τανίνες, γλυκό και ενσωματωμένο αλκοόλ. Μέτρια επίγευση.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.