Ημέρα #73 Barolo del Comune di Serralunga d’Alba – Giovanni Rosso 2016

Barolo del Comune di Serralunga d’Alba
Giovanni Rosso
2016

Όταν βρεθείς στη Μπολόνια, μην αμελήσεις μια επίσκεψη στην Enoteca Storica Faccioli. Ένα wine-bar, που αξίζει να θεωρείται αξιοθέατο της πόλης για τον οινόφιλο. Καθίσαμε και αφήσαμε τον εξαιρετικό γνώστη και φιλόξενο ιδιοκτήτη να μας παρασύρει σε μια ιταλική περιπετειώδη δοκιμή. Πήγαμε απόγευμα και φύγαμε βράδυ, μια εμπειρία απρόσμενη και αλησμόνητη. Είπαμε, είπαμε και ήπιαμε. Κάθε ποτήρι ένα μικρό ταξίδι. Τούτο το ποτήρι ήταν για μένα ένα παράθυρο στο ατελείωτο κεφάλαιο που λέγεται Barolo, στον super star της βόρειας Ιταλίας. Τώρα μένει απλώς να κλείσουμε ένα ταξίδι στο Piemonte.


ΠαραγωγόςGiovanni Rosso
Ποικιλιακή ΣύνθεσηNebiolo
ΠροέλευσηBarolo, Ιταλία
Vintage2016

Tasting Notes: Ένα ανοιχτόχρωμο ρουμπινί κρασί, 100% nebbiolo από την περιοχή του Barolo, εξ ου και το όνομά του. Η μύτη του γεμάτη κεράσια και όλων των ειδών τα κόκκινα φρούτα, λεπτεπίλεπτο τριαντάφυλλο και καπνό. Μεσαίου σώματος, με το κεράσι να είναι προεξάρχον στο σώμα και να ακολουθούν η μέντα, τα πιπέρια και το δέρμα. Έχει σοβαρή οξύτητα και όμορφες στρογγυλές ταννίνες. Ένα πολύ νεαρό κρασί με μέλλον στη φιάλη.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.