Ημέρα #74 Malgiacca 2020

Malgiacca 2020

Όταν πέντε φίλοι αποφασίζουν να αναλάβουν παλιά ή νεότερα αμπελοτόπια στην Τοσκάνη, αμπελοτόπια, που εγκαταλείπουν λόγω γήρατος ή άλλων λόγων οι ιδιοκτήτες τους, γίνονται πράγματα. Αμπελοτόπια με κλήματα από 12 έως 50 ετών, που καλλιεργούνται ως ξεχωριστές προσωπικότητες ώστε να βγάζουν τον ιδιαίτερό τους χαρακτήρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε η Malgiacca, μια ‘φιλική εταιρία’ από τους Saverio Petrilli, Lisandro Carmazzi, Luigi Fenoglio, Sarah Richards και Brunella Ponzo. Μας πρότεινε ο ιδιοκτήτης της Enoteca Storica Faccioli να δοκιμάσουμε τη λευκή τους φιάλη ως κάτι σπάνιο και τον ακούσαμε.


ΠαραγωγόςMalgiacca
Ποικιλιακή Σύνθεση50% Trebbiano, 15% Vermentino, 15% Vermentino κ.α
ΠροέλευσηΤοσκάνη, Ιταλία
Vintage2020

Tasting Notes: Ένα πολυποικιλιακό λευκό, που αποτελείται από 50% Trebbiano, 15% Vermentino, 15% Malvasia και άλλες ποικιλίες σε μικρότερα ποσοστά όπως το Grechetto και το Moscato. Στη μύτη ανθικό και βοτανικό, με το φασκόμηλο, που μου αρέσει, εμφανές. Στο στόμα τραγανό και φρέσκο, με το ξινόμηλο και το μέλι να ταιριάζουν όμορφα. Ισορροπημένη οξύτητα, ορυκτότητα και καλή επίγευση. Εμφιαλώθηκαν 2.500 φιάλες αυτού του ντελικάτου γαστρονομικού κρασιού.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.