Ημέρα #73 Melonix 2020 – Domaines Landron

Melonix 2020 – Domaines Landron

Όταν έχεις δοκιμάσει στο Ετερόκλητο το Amphibolite και το Atmosphères του Jo Landron από το Λίγηρα, έχεις ήδη μια εικόνα πόση συγκίνηση μπορεί να σου προσφέρει αυτός ο καλλιτέχνης του Muscadet. Όταν λοιπόν σε ένα απίστευτο τραπέζι σοβαρής κρεατοφαγίας εμφανίζεται ένα ακόμα κρασί του βιοδυναμιστή Landron, που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει, ο ενθουσιασμός γεννάται χωρίς κανένα δισταγμό. Και συνειδητοποιείς απολαμβάνοντας το Melonix δίπλα σε κοκορέτσι-κομψοτέχνημα (ναι, γίνεται) ότι η οικογένεια που ταύτισε τη δουλειά της με το συγκεκριμένο σταφύλι δουλεύοντας κάθε αμπελοτόπι ξεχωριστά για να αναδείξει το χαρακτήρα του, ξέρει καλά τι κάνει.


ΠαραγωγόςDomaines Landron
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Muscadet
ΠροέλευσηΛίγηρας, Γαλλία
Vintage2019

Tasting Notes: Ανοιχτό αχυροκίτρινο, 100% Muscadet ή Melon de Bourgogne ή Melon Blanc από το Sèvre-et-Maine της κοιλάδας του Λίγηρα. Στην απαλή μύτη κερδίζει το πράσινο μήλο και το αχλάδι με νότες εσπεριδοειδών και μια ανάλαφρη ανθικότητα να ακολουθεί. Στο στόμα ροδάκινο, πεπόνι και ξύσμα lime μαζί με την αίσθηση της κιμωλίας. Μεσαίο βουτυράτο σώμα, ιδιαίτερη μεταλλικότητα και αλμυρός χαρακτήρας, σοβαρή οξύτητα, μέτρια επίγευση.

Wine Rating

🍷I love it


Κάθε μέρα -ή όσο πιο συχνά μπορούμε- σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.