Ημέρα #75 Samodia – Erioli 2015

Erioli Samodia Rosso Bologna 2015

Πόσο μου αρέσει όταν η μάθηση συνδυάζεται με τη διασκέδαση. Ή το αντίθετο. Η είσοδός μας στην Enoteca Storica Faccioli ήταν πύλη στη γνώση. Και στην απόλαυση φυσικά. Μάθαμε για την ύπαρξη αυτής της μικρής ζώνης της Emilia Romagna, που ονομάζεται DOC Colli Bolognesi και σημαίνει λόφος της Μπολόνια. Το κρασί ήταν το Samodia του Giorgio Erioli, ο οποίος οινοποιεί φυσικα κρασιά στο Bazzano. Η συγκεκριμένη φιάλη ανήκει στην κατηγορία Colli Bolognesi Rosso, δηλαδή περιέχει υποχρεωτικά πάνω από 50% cabernet sauvignon.


ΠαραγωγόςGiorgio Erioli
Ποικιλιακή Σύνθεση85% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot
ΠροέλευσηBologna, Ιταλία
Vintage2015

Tasting Notes: Ένα κόκκινο blend από 85% cabernet sauvignon και 15% merlot. Έντονο ρουμπινί το χρώμα του με συναρπαστικά αρώματα φρούτων, κανελογαρύφαλλων και καπνού. Στο στόμα τα ώριμα μαύρα φρούτα κερδίζουν τις εντυπώσεις με μια ανεπαίσθητη ανθική νότα, με τη βανίλια να ακολουθεί μαζί με την πράσινη πιπεριά. Κομψό αλλά στιβαρό κρασί, με στρογγυλές ταννίνες και μέτρια οξύτητα. Έχει περάσει 24 μήνες βαρέλι και 1 τουλάχιστον χρόνο στη φιάλη.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.