Ημέρα #76 Rubeno – Kellerei Cantina Andrian 2020

Kellerei Cantina Andrian Rubeno

Πώς γίνεται να κάνεις roadtrip στη βόρεια Ιταλία και να μη δοκιμάσεις κρασιά από την περίφημη ορεινή ζώνη Alto Adige; Πάνω από το Βένετο και τη Λομβαρδία, εκεί όπου οι Άλπεις μετονομάζονται σε Δολομίτες, βρίσκεται η μικρή αλλά πολύ ενδιαφέρουσα ζώνη DOC (Controlled Designation of Origin) Alto Adige με λευκές και ερυθρές ποικιλίες, που αγαπούν το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής με τις εναλλαγές ανάμεσα σε πλαγιές βουνών και την κοιλάδα, με οινοποιητική ιστορία 3000 ετών, όπου όλοι μιλούν γερμανικά αλλά φέρονται ως Ιταλοί. Το Νότιο Τιρόλο και ειδικά το Bolzano θεωρείται o τόπος καταγωγής της ιθαγενούς ποικιλίας της περιοχής, του Lagrein.


ΠαραγωγόςCantina Andrian Rubeno
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Lagrein
ΠροέλευσηAlto Adige, Ιταλία
Vintage2020

Tasting Notes:

Το Rubeno είναι ένα κόκκινο κρασί με βιολετί ανταύγειες φτιαγμένο από 100% Lagrein. Στη μύτη κερδίζουν εκ πρώτης τα αρώματα των φρέσκων μαύρων φρούτων και ακολουθεί η ευγενική βιολέτα. Στο στόμα φραγκοστάφυλλο, κεράσι, μπαχάρια και μαύρη σοκολάτα. Ένα στρογγυλό και γεμάτο κρασί, που παρ’ όλη τη νεότητά του, έχει κομψότητα και καλή επίγευση. Έχει περάσει 6 μήνες βαρέλι.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.