Ημέρα #81 Nostos Roussanne 2018 – Μανουσάκης

Nostos Roussanne 2018 – Μανουσάκης

Τι κι αν γράψαμε χιλιόμετρα πάνω και κάτω στο Ροδανό. Το Roussanne δε θα γίνει ποτέ η αγαπημένη μου ποικιλία. Αυτό όμως δε σημαίνει πως ένα Roussanne δε μπορεί να γίνει αγαπημένη ετικέτα. Ο λόγος για το ομώνυμο κρασί από το Οινοποιείο Μανουσάκη.  Ένα κρασί που έχουν ξεχωρίσει καταναλωτές και ειδικοί. Σπάνια ταύτιση απόψεων. Είπαμε όμως. Σπουδαίο το κρασί από τη Κρήτη και ιδανικό για παλαίωση.


ΠαραγωγόςΜανουσάκης
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Roussanne
ΠροέλευσηΚρήτη
Vintage2018

Tasting Notes: Σκούρο κίτρινο χρώμα και μύτη με υψηλή αρωματική ένταση. Κηρήθρα, βανίλια, ροδάκινο και λίγα βότανα. Γεμάτο σώμα, πλούσιο, με οξύτητα που δένει ταιριαστά με το βαρελάτο χαρακτήρα του κρασιού. Μακρά και χαρακτηριστική επίγευση.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.