Ημέρα #82 Ασύρτικο Sur Lies 2018 – Βρυνιώτης

Ασύρτικο Sur Lies 2018 – Βρυνιώτης

Πρώτη μέρα στο νησί. Πρώτη μέρα διακοπές. Σα να λέμε το ιερό δισκοπότηρο όλων των εργαζομένων. Σαν να λέμε η στιγμή για την οποία ζεις και αναπνέεις 11 μήνες. Πρώτη μέρα στο νησί και πρώτη ταβέρνα δίπλα στο κύμα. Σα να λέμε Xanadu, Shangri-La, γη της επαγγελίας, Θύρα 7 όταν έβαλε το γκολ ο Κάμπελ. Τι πίνουμε; Έλα παιδιά, πάμε στην επόμενη ερώτηση. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Φίλε, να παραγγείλουμε; Ναι, έτοιμοι είμαστε.


ΠαραγωγόςΒρυνιώτης
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Ασύρτικο
ΠροέλευσηΒόρεια Εύβοια
Vintage2018

Tasting Notes: Το χρώμα του είναι χλωμό κίτρινο. Στη μύτη του έχει έντονα εσπεριδοειδή, με κυρίαρχο το λεμόνι. Εμφανίζει νότες τσακμακόπετρας και πετρόλ. Σώμα γεμάτο, που δηλώνει περίτρανα την επαφή του με τις οινολάσπες, οξύτητα δυνατή αλλά ευχάριστη. Επίγευση μεγάλης διάρκειας. Αν αντέχετε, αφήστε το μερικά χρόνια ακόμα στην άκρη.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.