Ημέρα #83 Chardonnay 2013 – Κίκονες

Chardonnay 2013 – Κίκονες

Όταν ένα βράδυ, μετά από μια κοπιαστική μέρα, αποφασίζεις να περιποιηθείς τον εαυτό σου στο σπίτι ανοίγοντας ένα μπουκάλι καλό κρασί και το κρασί αυτό σε ανταμείβει πλουσιοπάροχα. Αυτή είναι η επιτομή της πολυτέλειας για μένα. Η συγκεκριμένη φιάλη είχε φυλαχθεί στα άδυτα του συντηρητή και την είχαμε σχεδόν ξεχάσει, ώσπου ήρθε η ώρα της. Ανοίξαμε, μην ξέροντας τι να περιμένουμε από λευκό κρασί δεκαετίας, και το υπέροχο πόνημα της Μελίνας Τάσσου από τη Μαρώνεια της Θράκης κελάηδησε στα ποτήρια μας.


ΠαραγωγόςΚίκονες
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Chardonnay
ΠροέλευσηΡοδόπη
Vintage2013

Tasting Notes: Ένα Chardonnay 100%, με χρυσές ανταύγειες πλέον. Στη μύτη ώριμος ανανάς και ζουμερό ροδάκινο, λεμόνι και βανίλια σε ένα μπουκέτο εντυπωσιακό. Στο στόμα τα φρούτα παραμένουν εντυπωσιακά, με νότες λεμονάτων εσπεριδοειδών και τη βανίλια να μετατρέπεται σε καραμέλα. Ένα κρασί με πληθωρικό σώμα, κρεμώδες, μέτρια οξύτητα και μέτρια βουτυράτη επίγευση, με σπάνια ισορροπία ανάμεσα στο βαρέλι και στο φρούτο, με φρεσκάδα αναπάντεχη για τα χρόνια του, καθόλου κουρασμένο.

Wine Rating

🍷🍷 Oh, Wow!


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.