Ημέρα #87 Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spatlese 2014 – Markus Molitor

Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spatlese 2014 – Markus Molitor

Ήταν κάποτε ένα ζευγάρι που κοιτούσε με θαυμασμό το μεγαλειώδες οινικό τοίχος μίας κάβας. Και οι δύο ήταν ενθουσιασμένοι, αλλά παράλληλα αρκετά προβληματισμένοι. Δεκάδες ετικέτες από γνωστά και άγνωστα προς αυτούς κρασιά έκαναν τον γρίφο της επιλογής δυσεπίλυτο. Τα ήθελαν όλα, αλλά μπορούσαν να πάρουν μαζί τους μόνο λίγες φιάλες. Και ενώ η απόφαση έδειχνε όλο και πιο δύσκολη, ένα θαύμα έγινε. Μια γυναίκα εμφανίστηκε και τους είπε με σιγουριά, “Αυτό εκεί να πάρετε. Είναι εξαιρετικό”. Λίγοι γνωρίζουν πως αυτή η γυναίκα δεν ήταν η Αγία Θέκλα η Ισαπόστολος αλλά η φίλη μας η @i_am_ki2. Από τότε στην θύμηση του θαύματος αυτού, κάθε χρόνο ανοίγουμε μερικές φιάλες Marcus Molitor Riesling. Οι περισσότερες από αυτές είναι εξαιρετικές. Μία από αυτές όμως ήταν κάτι παραπάνω.


ΠαραγωγόςMarkus Molitor
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Riesling
ΠροέλευσηMosel, Γερμανία
Vintage2014

Tasting Notes: Το χρώμα του χρυσοκίτρινο. Στη μύτη μέλι, αχλάδι και κυρίως το πολυπόθητο πετρόλ. Στο σώμα απόλυτα ισορροπημένο με έντονη οξύτητα που ταιριάζει με τα ελάχιστα υπολειμματικά ζάκχαρα και την υποβόσκουσα αλμυρότητα. Χαμηλό αλκοόλ. Στιβαρή και μακρά επίγευση.

Wine Rating

? ? Oh, Wow!


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.