Ημέρα #94 Μούχταρο One 2021- Κτήμα Σαμαρτζή

Μούχταρο One 2021- Κτήμα Σαμαρτζή

Έκανε τη πρώτη δημόσια εμφάνιση στο Οινόραμα 2022. Οι λίγοι τυχεροί που το είχαν δοκιμάσει πριν από την έκθεση, ήξεραν πως θα είναι το κρασί του event. Μέσα σε αυτούς τους τυχερούς και οι not an expert. Ένα απόγευμα Κυριακής στο αρχηγείο μας, παρέα με τα αδέρφια Σαμαρτζή και συνοδεία εξαιρετικών κρασιών από όλο τον κόσμο. Όταν ανάμεσα σε εξαιρετικά Riesling, Cornas, Chardonnay από τη Νάπα και μεγάλα Barolo, ξεχωρίζεις ένα ροζέ κρασί από τη κοιλάδα των Μουσών, ξέρεις πως στο ποτήρι σου έχεις κάτι μοναδικό. Κάτι που αντίστοιχό του δεν έχεις πιεί ποτέ ξανά.


ΠαραγωγόςΚτήμα Σαμαρτζή
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Μούχταρο
ΠροέλευσηΆσκρη – Βοιωτία
Vintage2021

Tasting Notes:  

Όχι δεν είναι κρασί φτιαγμένο από ρόδι. Το χρώμα του βέβαια είναι ροδί. Στη μύτη πάλι βγάζει ρόδι. Και λίγη φράουλα. Και λίγο κεράσι. Στο στόμα, μάντεψε, δίνει τη γεύση του ροδιού. Τραγανή, έντονη οξύτητα, ελαφρώς τανικό, όχι τυπικό σώμα ροζέ κρασιού.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.