Ημέρα #95 Grace 2020 – Anhydrous

Grace 2020 – Anhydrous

Όταν πρωτοδοκίμασα αυτό το κρασί στο κτήμα αγαπημένων φίλων στη Χαλκίδα, ήξερα ότι θα με ακολουθήσει. Όταν το ξαναδοκίμασα στην όμορφη φιλόξενη αυλή του κτήματος Αβαντίς επίσης έξω στη Χαλκίδα με προτροπή της ίδιας της Λένγκας, ήξερα ότι βρήκα ένα σιγουράκι. Το επέλεξα -δε λέγεται δοκιμή πια!- και στο Anhydrous Cellar Door, τον επισκέψιμο χώρο του οινοποιείου στη Σαντορίνη να συνοδέψει το εξαιρετικό φαγητό μας εκεί και ήξερα ότι ήρθε για να μείνει. Και αυτό το ροζέ διαμαντάκι πλέον αποτελεί σταθερή πρόταση δική μου προς όλους. Το πίνω με το Μάκη, το πίνω με τις φίλες μου, το πίνω με το μπαμπά μου, αναρωτιέμαι γιατί δεν το πίνω και μόνη μου…


ΠαραγωγόςAnhydrous
Ποικιλιακή ΣύνθεσηΜανδηλαριά – Αηδάνι
ΠροέλευσηΣαντορίνη
Vintage2020

Tasting Notes:  

Ένα ξηρό ροζέ από Μανδηλαριά και Αηδάνι, γηγενείς ποικιλίες και οι δυο της Σαντορίνης. Στη μύτη έρχονται πρώτα πρώτα τα κόκκινα μούρα και τα σμέουρα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Στο στόμα ένα χαριτωμένο πάρτυ από τα ελαφρώς υπόξινα φρούτα του δάσους και μια ήπια ντελικάτη βοτανικότητα να ακολουθεί. Έντονη οξύτητα, φρουτώδης χαρακτήρας, μια ιδέα της ορυκτότητας του terroir και μέτρια επίγευση.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.