Ημέρα #96 Cinsault 2020 – Μπελίδης

Cinsault 2020 – Μπελίδης

Cinsau(l)t ή Βουλγάρικο, Βουλγάρικο ή Cinsau(l)t; Ιδού η απορία. Αν και μετά τη δοκιμή δεν υπάρχει απορία, γιατί η ποικιλία και το μυστήριο της προέλευσης παύει να παίζει ρόλο και αρκεί μόνο η απόλαυση. Όταν ο προπάππους του Χρήστου και του Μίλτου Μπελίδη έφερνε κάποιες ρίζες μαζί του από την Κωνσταντινούπολη στην Κοζάνη, σίγουρα δεν ήξερε τα δημιουργικά ερωτηματικά που θα δημιουργούσε στους παθιασμένους οινικούς κύκλους. Είναι ή δεν είναι λένε όλοι δοκιμάζοντας; Ελπίζω να φανταζόταν τη χαρά μας όμως σε κάθε γουλιά! Ας πούμε ότι ο Χρήστος λέει πάντα ‘βουλγάρικο’ και γελούν μέχρι και τα μούσια του. Ένα εύκολο και νόστιμο κρασί που μπορείτε να το βάλετε δίπλα σε μερικές μπαμπάτσικες γαρίδες ή μια pizza napoletana για τα πρώτα γλυκά βράδια της άνοιξης με φίλους στο μπαλκόνι.


ΠαραγωγόςΜπελίδης
Ποικιλιακή Σύνθεση100% Cinsault
ΠροέλευσηΚοζάνη
Vintage2020

Tasting Notes:  Ένα ξηρό ροζέ κρασί από 100% Cinsault με απαλό σωμόν χρώμα. Στη μύτη βρίσκεις όμορφα μπαχάρια μαζί με κεράσι, ρόδι και μια ιδέα εσπεριδοειδών. Στο στόμα τα φρούτα είναι ζουμερά με τα μούρα, τη φράουλα και το ροδάκινο να κερδίζουν τις εντυπώσεις και μια ανεπαίσθητη γλυκιά ανθική νότα. Το σώμα είναι μέτριο, ευγενές και κομψό, με ισορροπημένη οξύτητα και μαλακές ταννίνες.

Wine Rating

? I love it


Κάθε μέρα σας προτείνουμε ένα κρασί. Κάποια κρασιά διαλέγει ο Μάκης, κάποια η Μαρούλα. Είναι οι φιάλες που έχουμε ξεχωρίσει. Για τις περισσότερες προτάσεις συμφωνούμε και οι δύο. Για κάποιες άλλες, χμ, όχι απόλυτα. Όμως όλα τα κρασιά που προτείνουμε τα έχουμε δοκιμάσει και είναι εκείνα που μας άρεσαν. Κάποια έγιναν αγαπημένα μας. Κάποια τα βλέπουμε στον ύπνο μας.

Γι’ αυτό κατατάσσουμε τα κρασιά σε 3 κατηγορίες.

🍷I love it – Κρασιά που μας αρέσουν και τα έχουμε ξεχωρίσει.

🍷🍷 Oh, Wow! – Κρασιά που έχουμε αγαπήσει και τα αναζητούμε σε κάθε ευκαιρία.

🍷🍷🍷 Life Changing – Κρασιά που σημάδεψαν τη ζωή μας από την πρώτη γουλιά.

Disclaimer: Οι κρίσεις των κρασιών δεν βασίζονται σε οργανοληπτική αξιολόγηση των τεχνικών στοιχείων κάθε κρασιού. Δεν είμαστε οινολόγοι, ούτε οινοκριτικοί. Είμαστε όμως παθιασμένοι οινόφιλοι. Οι προτάσεις μας βασίζονται στα συναισθήματα που μας προκαλεί η κάθε γουλιά και στην απόλαυση που μας προσέφερε η φιάλη τη στιγμή της δοκιμής.